Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Моївська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04326715) був реорганізований і увійшов до складу Бабчинецької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Христос Хрещається! У водах Йорданських!

Водохреща в Моївці розпочались о 4-тій годині ранку в храмі Різдва Богородиці та 0 5-тій на березі ставка біля ополонки, де Отець Сергій Чумаченко провів святкові служби та освятив воду. Після цього, трохи згодом, розпочались приготування до купання: очищення ополонки від льоду що зітявся за ніч, облаштування роздягальні, почали запалювати костри для юшки, чаю, глінтвейну, смаження картоплі та ін.. Близько десятої почали до ставка сходитись моївчани та гості і вже до 12-тої налічували більше 150-ти осіб, а на протязі дня налічували більше 200. На свято звичайно завітали гості з Бабчинецької ОТГ сільський голова Зварич Ніна Павлівна, колеги з сільської ради, жителі села. О 12-тій розпочали купання: бажаючі випробувати свій дух, від малого до великого, купались. Інші з цікавість спостерігали дійство та підтримували тих хто купався. Трохи згодом, після купання, до святкування завітали колядники: наш оркестр та дівчата колядували, а всі присутні підтримували їх колядуючи та щедруючи. Мною та сільським головою Зварич Ніною Павлівною було проголошено вітальне слово, де ми вітали наші громади з великим православним святом. Після Цього продовжили святкування в танцях, катанням на санах, бажаючі ще купалися, з юшкою, гарячим чаєм та глінтвейном, смаженою кортоплею та ін.. Особливо порадувало дітей катання на "крутилці" на ставку (не знаю як це правильно називається) - її спорудили наша молодь. Блище до вечора запалили велике кострище та святкування тривало аж до 22:00, але, можливо, в трохи меншому колі. 
Хочу подякувати тим людям без яких це свято би не відбулось і які поклали для цього багато праці, це наші активні, творчі, чудові та дієві люди сім'я Гладчуків - Сергій та Надія, Шумило Денис, Підгурський Костянтин, Васьков Василь, Панасюк Ольга, Просянюк Оксана, Потерлевич Оксана, сім'я Маліновських - Анатолій Павлович та Володимир Анатолійович, Вівдич Ольга, Боднар Ярослав, Волощак Володимир, Кокуца Анатолій, Зінич Денис, Шаповалу Олександр, Дмитришину Анатолію, Волощаку Денису, Кондюку Олександру, Марочко Максиму, Стафійчуку Олегу та тим хто долучався до допомоги по ходу свята!
Хочу також подякувати нашому оркестру під керівництвом Ціпцюри Миколи та Свідри Михайла та колядникам (Насті Доканін, Ільніцькій Світлані, Піхур Юлі, Віт Діані, Овчарук Оксані!
Окремо хочу подякувати своїй сім'ї за допомогу та підтримку!
Звичайно в нас були й спонсори: ФОП Підгурська Т.М., ФОП Бровко Г.С., Моївське СТ (Сільпо), Ребчук С., ФОП Білик А.М., Кім Олена, Заїка Т.В.!
Дякую всім за допомогу!
Всіх ще раз зі святом!
Христос Хрещається! У водах Йорданських!

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *