Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Моївська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04326715) був реорганізований і увійшов до складу Бабчинецької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

У 2018 році на Вінничині запуститься Моївський цукровий завод, який почне варити цукор після тривалого простою.

http://www.ukrsugar.com/uk/post/moivskij-cukrovij-zavod-vidnovlue-robotu-pisla-trivalogo-prostou

Про це повідомляє «Голос України».

У нинішньому сезоні на Вінничині цукор варили, а на деяких заводах продовжують це робити, загалом на семи підприємствах. Чотири з них завершили роботу наприкінці 2017-го, решта працювали у Новорічну ніч. 4 січня зупинив технологічний конвеєр Гайсинський цукровий завод. Наприкінці першої декади стихли цехи Іллінецького підприємства. Натомість Жданівська цукроварня має переробити ще 80 тис. т буряків. Переважна більшість з них — у кагатах на полі. Значну кількість буряків доставляють з Хмельницької області. Велика відстань викликала розтягування в часі виробничого процесу. Його планують завершити аж у першій декаді лютого.

Натомість має запуститися ще один цукрозавод на півдні краю. Там, у Крижопільському районі, працює потужне підприємство-семитисячник, а торік відновив роботу Соколівський завод. У нинішньому році, очікується, додасться Моївський у  Чернівецькому районі. Завод почне варити цукор після тривалого простою.

«Частину людей уже набрали на роботу, — розповів сільський голова Моївки Олександр Вівдич, — У лютому рзпочнуть готувати лінії до виробничого сезону».

Три фермерські господарства, що працюють у селі, з осені провели глибоку оранку — підготували площі для вирощування буряків. 

«Коли завод запрацює, сівозміни переглянуть у більшості господарств району, — продовжує сільський голова, — Наші родючі чорноземи здатні повністю забезпечити цукроварню сировиною. Таку інформацію маю від фахівців управління агропромислового розвитку району. Односельці й дехто з сусідніх сіл матимуть роботу, а держава — більше цукру».

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *