Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Моївська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04326715) був реорганізований і увійшов до складу Бабчинецької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Ініційовано приєднання с.Моївка та с.Степне Моївської сільської ради до Бабчинецької об’єднаної територіальної громади.

Ініційовано приєднання с.Моївка та с.Степне Моївської сільської ради до Бабчинецької об’єднаної територіальної громади.

12.07.2018 року мною, сільським головою, розпорядженням ініційовано добровільне при’єднання с.Моївка та с.Степне Моївської сільської ради до Бабчинецької об’єднаної територіальної громади та розпочато відповідне обговорення згідно законодавства серед населення: проведено три засідання зборів на яких були присутні депутати сільської та районної рад, члени виконкому сільської ради, керівники підприємств, установ та організацій села, жителі села, представники районної ради, представники Бабчинецької ОТГ та представники відокремленого підрозділу «Центру розвитку місцевого самоврядування» у Вінницькій області. Окремо проведено письмове опитування жителів сіл Моївка та Степне депутатами, членами виконкому та працівниками сільської ради про їх «згоду» чи «відмову» щодо добровільного приєднання наших сіл до Бабчинецької ОТГ. Під час вичевказаних обговорень та опитувань проводились роз’яснення жителям для чого нам потрібно об’єднуватись, які відкриваються перспективи та зміни (про це додатково нижче). За результатами письмового опитування із 1274 осіб, які мають право голосувати опитано 877 осіб, з них 677 осіб – «за», 193 особи – «проти», 2 особи – «утримались», 15 голосів – «не дійсні» (зіпсовані). Вказані результати опитування затверджено на сесії сільської ради та прийнято рішення про надання згоди на добровільне приєднання до Бабчинецької об’єднаної територіальної громади. Аналогічне рішення було прийнято сесією Бабчинецької об’єднаної територіальної громади. На даний час здійснюються подальші процедурні дії щодо реалізації процедури об’єднання наших громад.

Що дасть нам добровільне при’єднання с.Моївка та с.Степне Моївської сільської ради до Бабчинецької об’єднаної територіальної громади? До уваги читачів представлені таблиці, які сформовані на основі чинного законодавства та витягу з реєстру фіскальної служби (податкової) про доходи Моївської сільської ради станом на I (перше) півріччя 2018 року, де забражується:

Таблиця 1: податки та збори, які збираються до бюджету сільської ради та бюджету при ОТГ;

Таблиця 2: орієнтовний бюджет Моївської сільської ради запланований на 2018 рік та орієнтовний бюджет, який міг би бути в Моївці при умові ОТГ (також, в тому числі, й при роботі Моївського цукрового заводу);

Таблиця 3: фактичні показники бюджету Моївської сільської ради за I (перше) півріччя  2018 року та показники бюджету, які могли б бути станом на  I (перше) півріччя 2018 року при умові ОТГ;

Таблиця 4: орієнтовні видатки (витрати) Моївської сільської ради та орієнтовні видатки, які виникають при ОТГ, в тому числі залишки коштів, які залишаються у кожному випадку для розвитку наших сіл.

Хочу додатково звернути увагу на залишки коштів сільської ради та ОТГ (обведено в таблиці 4 червоним кольором), які залишаються на розвиток громади після оплати необхідних видатків, тобто (для прикладу): ремонту та розвитку школи, дитячого садка, лікарні, будинку культури, сільської ради, ремонту доріг, будівництва тротуарів, скверів, паркової зони, освітлення і т.д.. Ця сума коштів (залишок коштів) сільської ради складає приблизно 200 000 грн. власних надходжень, а при ОТГ сягає майже 2 000 000 грн. надходжень. В даний розрахунок обсягу коштів при ОТГ не включено доходи, які можуть надходити при роботі цукрового заводу, а це ще не менше 2 000 000 грн., а також інші бюжетні та позабюджетні надходження: конкурси, проекти, соціальні угоди і т.д..

Значне збільшення надходжень до бюджету відбувається за рахунок передання до бюджету села 60% податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), який в Моївці та Степному складає майже 2 000 000 грн. Враховуючи це бюджет сільської ради орієнтовно збільшується з 1 300 000 грн. запланованого на 2018 рік до 3 000 000 грн. (орієнтовно станом на 2018 рік) (Див. Таблицю 2.).

При цьому, при об’єднані в селі залишається сільська рада (свого роду як старостат), лікарня, школа, дитячий садок, будинок культури, бібліотека. Податки, які збираються з нашої території використовуються для розвитку нашої території тобто сіл Моївка та Степне.

Більше того, добровільне об’єднання територіальних громад не призводить до зміни статусу населених пунктів (частина третя статті 4 Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громаддобровільне об’єднання територіальних громад").

Об’єднання громад відкриває дуже великі можливості для розвитку наших сіл в різних сферах потреб. Тому й було прийняте рішення щодо ініціювання добровільного при’єднання с.Моївка та с.Степне Моївської сільської ради до Бабчинецької об’єднаної територіальної громади та розпочато відповідне обговорення та процедури.

Зволікаючи з об’єднанням на протязі останніх років ми вже втратили великі кошти, які могли використати на розвиток нашої громади.

Посилання на опубліковані процедурні документи щодо об’єднання на офіційному сайті Моївської сільської ради: http://moivka.rada.org.ua/diyalnist-schodo-otg-z-sbabchinci-23-24-47-30-07-2018 .

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *